Cappuccino házilag
Egy kis ügyességgel bárki készíthet olyan cappuccinot házilag, amilyenekkel a kávéházakban találkozhatunk.
Cappuccino házilag
Minden cappuccinonak, így a házilag készített cappuccinonak is az espresso adja az alapját. Ez kerül a csésze alsó harmadába, s erre jön a krémes állagúra habosított tej.
Ha jól választjuk meg az arányokat, sem a kávé, sem a tej íze nem dominál, hanem egy új minőség jön létre.
Igazán különleges a jó minőségű tejhabtól lesz a házilag készített cappuccino is, amihez zsíros tejre van szükségünk.
A tejhabot legkönnyebben a kávéfőzőgép gőzcsapjával készíthetünk, de különböző más, habosító eljárások is megfelelnek.
A házi cappuccino készítés legkreatívabb része a díszítés. Itt aztán szabadjára engedhetjük a fantáziánkat!
Akinek jó a kézügyessége, az csokival, sziruppal rajzolhat mintát a habba.
A kevésbé ügyeseknek pedig rengeteg díszítő sablon áll rendelkezésre, hogy egy kis kakaóporral gyönyörű mintákat rajzolhassanak a házilag készített cappuccino tetejére. Bár egyesek nem javasolják, hogy a cappuccino tetejére kakaó vagy fahéj kerüljön, a fogyasztók mégis előszeretettel ízesítik, díszítik így az italukat.
Azoknak, akiknek se kedvük, se idejük habosítani, rajzolgatni, de mégis finom házilag készített cappuccinot innának, isteni finom olasz cappuccino porok állnak rendelkezésre!
Ezen a videón megnézheted, hogyan lehet tökéletes cappuccinot készíteni házilag is!>>