Espresso martini
Az espresso martini egy finom kávékoktél, amit otthon is könnyen elkészíthetünk.
Ám mielőtt a receptet megmutatnánk, érdemes megismeri az espresso martini születésének sztoriját.
Még 1983-ban történt, hogy egy este egy hölgy betért a londoni Brasserie Sohoba, és egy olyan koktélt kért, ami "először felráz, majd falhoz vág".
Dick Bradsell bártender amúgy is épp egy kávékoktélon törte a fejét, így hát a megoldás adott volt! Elkészült az első espresso martini!
És akkor jöjjön az Espresso martini receptje:
Szükségünk lesz 2 cl presszó kávéra, lehetőleg sötét pörkölésű kávéból, 4 cl vodkára, 2 cl kávélikőrre és 1 cl nádcukor szirupra.
Az összetevőket rakjuk shakerbe, töltsük meg jéggel, majd erősen rázzuk össze.
Szűrjük át az italt egy hűtött martinis pohárba.
Az így elkészült espresso martini tetejét díszíthetjük koktélcseresznyével, vagy pár darab pörkölt kávészemmel.