Jegeskávé
Jegeskávé
Jeges, hideg, krémes!
A nagy hőségben igazán jól tud esni egy nagy adag, ízletes jegeskávé.Egyszerre hűsít, hiszen jeges, és frissít, mivel koffeint tartalmaz.
Egy kis jegeskávé történelem
A jegeskávé évről évre népszerűbb nyári frissítő ital. Számtalan változatban elkészíthető.
Kevesen tudják azonban, hogy az első jegeskávét a francia hadsereg katonái készítették, így tulajdonképpen nekik köszönhetjük ezt a finomságot. Ugyanis az algériai mazagrani csata során, amikor már elfogyott a tej, a katonák elkezdték a kávéjukat vízzel higítani, és hidegen fogyasztani. Hazatérésük után a franci kávéházakban is elterjedt a kávéfogyasztás ezen módja, majd terjedésnek indult a nagyvilágban is.
A 19. századi olaszok “Granita al Caffé”-ja már valódi jegeskávé volt, de világszerte egyre nagyobb népszerűséget szereztek a jéggel higított változatok. Hogy jól induljon a nap, Ausztriában a jégre töltött kávén kívül egy kis rum is került az italba, míg a portugálok citrommal ízesítettek.
Jegeskávé otthon
Hogy otthon is tökéletes ízkombinációt sikerüljön elérni, felesleges kísérletezni. Válassz jegeskávé készítményeinkből, és pillanatok alatt kávéházi hangulatot teremthetsz otthon is.