Termékek Menü

Forró különlegesség – Chai Latte

A chai latte egy különleges, gazdagon fűszerezett, tea alapú tejes ital.  Sokan nem ismerik még, pedig egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Olyannyira, hogy az egyik legnépszerűbb kávéházlánc is felvette a kínálatára, sokan pedig már nem csak önálló ital formájában fogyasztják, hanem  pl. kávéízesítő szirup is készül chai latte ízben,  vagy desszertek készítésére használják.

A chai latte eredetileg Indiából származik. Erős fekete teafőzetből készül, amelyet többek között fahéjjal, szegfűszeggel, csillagánizzsal, gyömbérrel, kardamonnal, édesköménnyel ízesítenek, majd tejjel öntenek fel, és cukor nélkül fogyasztanak. Európában főként cukorral édesítve, esetleg tejszínhabbal megturbózva kínálják.

Ahány indiai család, annyi variáció létezik a fűszerezést és elkészítést tekintve. Egy biztos csak, hogy a domináns fűszer a fahéj és a gyömbér.

Összességében a Chai Latte egy különleges ízélmény, érdemes mindenkinek kipróbálni. Már csak azért is, mert ez a selymes ízű, krémes állagú ital energetizálja a testet, segíti az emésztést. A benne található fűszerek külön- külön is számos jótékony tulajdonsággal rendelkeznek, így együtt pedig kifejezetten jótékony hatást gyakorolnak  a szervezetre.

Az elkészítéséhez receptet is találsz nálunk.

blog comments powered by Disqus
Vásárlóink kedvenc kávéi
1.390 Ft
kifutott
Cikkszám: CB0052
3.590 Ft
Raktáron
Cikkszám: CB063
3.000 Ft
Raktáron
Cikkszám: CB115
5.200 Ft
Raktáron
Cikkszám: CB004
Legújabb kávék, termékek
3.750 Ft
Raktáron
Cikkszám: CB129
3.750 Ft
Raktáron
Cikkszám: PR019
3.990 Ft
Raktáron
Cikkszám: CB1125
590 Ft
Raktáron
Cikkszám: P013
2.550 Ft
Raktáron
Cikkszám: CB103