Jegeskávé készítése
A jegeskávé a nyári kánikula igazi frissítője. Hűsít, mert jeges, frissít, mert koffeines.
Ráadásul igen könnyen elkészíthető.
A jegeskávénak számtalan változata ismert, mindenhol egy kicsit másképp készítik.
A legelterjedtebb jegeskávé készítési módszer, amikor egy marék jeget egy cukrozott eszpresszóval egy kevés hideg vízzel turmixgépben összekeverünk.
Készíthetjük még a jegeskávénkat frappé készítő mixerben vagy shakerben is. Nekünk a turmixos megoldás nagyon bejött, igaz mi nem kísérletezünk, a jegeskávé porokból többféle ízű, mennyei jegeskávét készítünk.
Sokan kérdezik, hogy mi a különbség, vagy egyáltalán van e különbség a jegeskávé és a frappé között.
A legérthetőbb talán az a rövid magyarázat, hogy az a jegeskávé ami főzött kávéból készül, az nem frappé.
A frappé jellegzetessége, hogy rázva, sok-sok apró jégdarabbal készül.
Igazi jegeskávé különlegességeket is készíthetünk, mint például a Caffe Affogato, a görög frappé, az olasz freddo vagy a brazil jeges csokoládé.
Ha elkészült a jegeskávénk, már csak a díszítés marad hátra. Ugyanúgy, mint a forró kávénkra, szórhatunk fahéjat, kakaóport vagy csokireszeléket, megturbózhatjuk egy nagy adag tejszínhabbal, amire szirupot öntünk, vagy gyümölcsdarabokat szórunk.