A ClaraCaffe.hu honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információ>>

 

Termékek Menü

Kandiscukor készítése

Kandiscukrot készíteni nem egy lehetetlen küldetés. Mindössze néhány alapanyagra és türelemre van hozzá szükség, ráadásul remek saját készítésű ajándék is lehet belőle.

/Kép forrása: Pinterest/

Kandiscukor készítése

A kandiscukor elkészítése nem csak a felnőttek számára, hanem a gyerekeknek is élmény, igazi kihívás lehet, mivel a kandiscukor elkészítése akár egy hétig is eltarthat, ezért  igazán jó móka megfigyelni, ahogy napról napra változik, növekszik.

Mire van szükség a kandiscukor elkészítéséhez?

A kandiscukor elkészítéséhez szerezz be :

- 4 pohár cukor

- 2 pohár víz

- fa pálcikák

- ételszínezék

- széles szájú befőttes üveg

- kartonpapír vagy ruhacsipesz

- igény szerint aromák az ízesítéshez

A cukorszirup elkészítése:

A pálcák végét nedvesítsd meg, majd forgasd kristálycukorba. Hagy száradni, amíg a szirupot elkészíted.

A cukrot forrald fel a vízzel, míg teljesen elolvad benne, ezután add hozzá a színező illetve ízesítő anyagokat. Ha több színt készítesz, akkor azután add hozzá, miután elosztottad a befőttes üvegekben a forró szirupot. Hagyd kihűlni.

Kandiscukor kristályosítása:

A kartonpapírból vágj akkora darabokat, hogy lefedje az üveg száját. Annyi pálcikát szúrj át rajta, amennyit az üveg szélessége elbír, számolva a pálcikák közötti távolsággal, hiszen a kandiscukor "hízni fog". Dugd a pálcikákat az üvegbe, arra vigyázz, hogy ne érje el se az üveg alját, se a szélét.

/Kép forrása: Internet/

Most már csak türelmesen kell várni, míg a szirupban lévő cukor elkezd a pálcikákon kikristályosodni.

Pár nap múlva már szemmel látható, hogyan növekszik a pálcán a kandiscukor. Amikor úgy érzed, hogy elérte a kellő vastagságot, vedd ki, sütőpapíron hagyd száradni.

Az elkészült kandiscukrot celofánba csomagolva és/vagy masnival átkötve ajándékba is adhatod!

A megmaradt szirupból újraforralás után újabb kandispálcikákat készíthetsz.