A ClaraCaffe.hu honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információ>>

 

Menü

Kávélikőr

A kávélikőr egy kellemes, akár ünnepi ital. Egy szép üvegbe töltve kitűnő, saját készítésű  ajándék is lehet belőle!

Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, de azzal számolni kell, hogy az ízek összeéréséhez 1-2 hétig pihentetni kell.

Hozzávalók kb 4 adag kávélikőr elkészítéséhez:

 

   50 dkg cukor

   4 dl espresso kávé

   5 dl víz

   5 dl rum

   2 csomag vaníliás cukor

 

   A kávélikőr elkészítése:

   A cukrot a vízzel és a vaníliás cukorral sűrű sziruppá főzzük.

   Lefőzzük a feketekávét ( minél erősebb, annál jobb ), és a sziruphoz keverjük.

 

Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a rumot, és az egész kávélikőrt jól elkeverjük, hogy az alapanyagok minél jobban vegyüljenek.

Az elkészült kávélikőrt jól záródó, tiszta üvegbe töltjük, és hidegre tesszük. Legalább 2 hétig pihentetjük, de minden nap rázogatjuk egy kicsit.