A ClaraCaffe.hu honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információ>>

 

Termékek Menü

Kávés bonbon

A bonbonkészítés elég macerás folyamat, de akinek van hozzá türelme, kitartása, érzéke stb csodákat tud létrehozni. Ügyeskezű háziasszonyok azt mondják, nem egy nagy ördöngősség, csak néhány fontos dologra kell odafigyelni.

/kép forrása: Pinterest/

Kávés bonbon

A kávés bonbon elkészítéséhez szükséged lesz az alábbi hozzávalókra:

  • 200 g jó minőségű étcsokoládé
  • 150 g vaj
  • 25 g fehér csoki
  • 15 ml habtejszín
  • 1 teáskanál instant kávé

Így kezdd el:

  1. Tegyél egy lábasba vizet és forrald fel.
  2. Ha forr a víz, állítsd takarékra és tedd fölé azt az edényt, amiben olvasztani fogod a csokit.
  3. Fontos, hogy a tál alja ne érjen a vízbe, mert megéghet a csokoládé.
  4. A csoki 2/3-át tedd a tálba és olvaszd fel.
  5. Kevergesd folyamatosan.
  6. Ha elérte a 48 C hőmérsékletet, vedd le a gőzről és tedd olyan helyre, ahol nem érheti víz. Add hozzá a maradék csokit és kevergetve olvaszd fel benne.

A következő lépés a bonbonforma kikenése:

  1. A bonbon formát használat előtt öblítsd ki vízzel és szárítsd meg vagy töröld szárazra.
  2. A csokoládét egy kanál segítségével adagold a formákba, közben, forgasd a formát, hogy a falát is bevond csokival.
  3. Ezután a csokival kitöltött formát tedd hűvös helyre, vagy hűtőszekrénybe.

A kávés töltelék elkészítése:

1. Olvaszd fel a vajat

2. Majd keverd hozzá a tejszínt is.

3. Forrósítsd össze őket

4. Add hozzá a fehércsokit és az instant kávét

5. Kevergesd addig, míg szép sima krém lesz belőle

6. Tedd félre hűlni.

A kávés bonbon elkészítése:

1. Amikor a töltelék már lehűlt, de még nem dermedt meg, töltsd meg vele s bonbonformákat úgy, hogy ne legyenek teljesen tele.

2. Tedd vissza a hűtőbe, hogy a bonbonformákban kicsit dermedjen a kávékrém.

3. A maradék csokit húzd a bonbonok tetejére egy spatula vagy kés segítségével.

4. Tedd vissza a hűtőbe még legalább 1 órára, hogy a csoki megszilárduljon.

5. Végül, ha megszilárdultak fordítsd ki őket a formából és díszítsd, csomagold kedved szerint.

/kép forrása: Pinterest/