Kotyogós kávéfőző tisztítása
Miért fontos, hogy a kotyogós kávéfőző megfelelően legyen tisztítva?
Hogyan tisztítsuk a kotyogós kávéfőzőnket?
Kotyogós kávéfőző tisztítása
A kotyogós kávéfőző használatának egyik fontos lépése a kávéfőző megfelelő tisztítása.
Ennek legfőbb oka, hogy ha a kotyogós kávéfőző nincs megfelelően kitisztítva, akkor a lefőzött kávénak kellemetlen, égett íze lehet, mert a fém felmelegedése közben, mielőtt még megindulna a kávé, a rajta maradt kávémaradványok ráégnek.
Ráadásul a jó minőségű kávék rengeteg illóolajat tartalmaznak, amiből olajos filmréteg képződhet a kávéfőzőn, ha az nincs alaposan kitisztítva, s ez ugyancsak ráéghet a fémre, amitől kellemetlen aromát kap a frissen főtt kávé.
A kotyogós kávéfőző tisztításának menete:
- várjuk meg, míg teljesen kihűl a kávéfőző, majd csavarjuk szét
- távolítsuk el a szűrőjéből a kávézaccot
- meleg vízzel mossuk el a kávéfőző minden darabját
- ügyeljünk arra, hogy ne sokalljuk el a mosogatószert, nehogy később annak az íze keveredjen a friss kávé ízével
- időnként vizkőtelenítsük a kotyogós kávéfőzőnket.
Ha a fenti tisztítási szabályokat betartjuk, a kotyogós kávéfőzőnk hosszú élettartamú lesz és sokáig használhatjuk kávéfőzésre!