A ClaraCaffe.hu honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információ>>

 

Termékek Menü

Jégkása házilag

Valljuk be őszintén, a jégkása nem csak a gyerekek kedvence, hanem a felnőttek is előszeretettel szürcsölik a színes hűsítőket. Régóta foglalkoztatott a gondolat, hogy házilag vajon hogyan lehetne előállítani jégkásagép nélkül.

Jégkása házilag

Jégkása bázis alapanyagaink igen népszerűek a vendéglátós vásárlóink körében, és folyamatosan nagyon pozitív visszajelzések érkeznek.

Nagyon nagy előnye a jégkása bázisnak a sima szörppel vagy egyéb ízesítő anyagokkal kevert jégkásákkal szemben, hogy az íz nem ülepszik le a pohár aljára, így végig ízletes a jégkása.

Régóta foglalkoztatott már a gondolat, hogy házilag hogyan tudnám kipróbálni a jégkása bázisainkat, amikor jégkásagép sem áll rendelkezésre, csak a csomagokból áradó mennyei gyümölcsillatok csalogatnak.

Jégkása házilag gép nélkül

Történt aztán a napokban, hogy a pakolás során megsérült egy zacskó, folydogált kifelé belőle a jégkása por, és kellemes narancsillat árasztott el mindent.

Na, ez a remek alkalom, lehet kísérletezni a házi jégkása készítéssel úgy, hogy a végén jó eséllyel olyan igazi jégkását kapunk, mint amit a cukrászdákban, fagyizókban lehet kapni. Ha nem sikerül, akkor legalább megpróbáltuk.

Tudva, hogy egy egész zacskó 700 g, amit 4 liter vízzel kell keverni, tehát nem házi jégkása készítésre lett csomagolva, arányítottam a mennyiséget. 0,5 liter vízhez adtam 85-90 g jégkásaport ( ami a végső kóstolásnál számomra túl édes volt, ezért még higítottam rajta ) és beletöltöttem a turmixgépbe.

A jégkásagép szépen lassan forgatva hűti le a folyadékot, míg az eléri a kásás állagot, a turmixgép viszont nagyon gyorsan megpörgette, csak arra volt jó, hogy teljes mértékben feloldódott és egyenletesen elkeveredett az alapanyag.

Ezután csavaros kupakú műanyag flakonokba töltöttem, mert csak így fért be a fagyasztóba. Ha nálad van hely, mehet azonnal a műanyag pohárba és úgy a fagyasztóba.

Időnként megnéztem, rázogattam, és pár óra alatt a házi jégkása szépen elérte a kásás állagot!

Na most azt az ízélményt, amit a kóstolásnál kaptam, azt egyszerűen nem lehet leírni, azt érezni kell!  Hihetetlenül finom, szinte nem lehet abbahagyni.