Caffe Bonbon
A Caffe Bonbon egy igazán érdekes, látványos kávékülönlegesség, mégis meglepően egyszerűen elkészíthető.
A Caffe Bonbon tálalásához szükségünk lesz egy kb 4-5 cl-es, felfelé szélesedő, átlátszó pohárra. Ha nem átlátszó pohárban készítjük, a Caffe Bonbon lényege, a látvány veszik el.
A pohárba annyi cukrozott sűrített tejet öntünk, hogy ránézésre a pohár feléig legyen. Valójában ez nem a fele mennyiség, a pohár szűkebb részét töltöttük meg.
Erre főzzük le frissen a kávét. Ha igazi espresso kávét főzünk, nagyon szép, három rétegű kávét kapunk. Alul a fehér sűrített tej, középen a fekete vagy sötétbarna kávé, felül pedig az igazi crema.
Ha nem sikerül, vagy nem elég szép a kávé tetején a crema réteg, helyettesíthetjük tejhabbal is. Így is nagyon szép és finom Caffe Bonbont kapunk!