A ClaraCaffe.hu honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információ>>

 

Termékek Menü

Frappé receptek

A frappé egy görög eredetű, nyári hűsítő ital, melyet hosszú nyakú pohárban, szívószállal és jégdarabokkal kínálnak.

Eredete még 1957-re, egy konferenciára nyúlik vissza, ahol a Nestlé egyik alkalmazottja a napi kávéját csak hideg vízzel tudta elkészíteni, ezért shakerrel rázta össze. Ezzel a kísérlettel született meg az első frappé receptje.

A frappé mára már Görögország nemzeti kávéjává vált, és gyakorlatilag minden kávéházban kapható.

 

A frappé receptje alapjaiban végtelenül egyszerű, azonban mára már számtalan variációban, ízkombinációban ismert. A "sima" görög frappé elkészítéséhez nem kell sem túl nagy tudomány, sem túl sok alapanyag.

Görög frappé receptje:

 

2 púpos kávéskanál instant kávét, 2 ek cukrot, 50 ml hideg vizet egy shakerben vagy turmixgépben jól összekeverünk, egészen addig, míg a tetején szép, világosbarna hab keletkezik.

Egy magas nyakú pohár aljára teszünk pár jégkockát, 20-25 ml tejet és öntsük rá a felrázott kávét. Szívószállal fogyasszuk.

Ha nincs kedved a frappé recept összetevőivel bajlódni, vagy szívesen kipróbálsz különböző ízesített verziókat, próbáld ki a több ízben ( eper, vanília, csokoládé, kávé ) kapható instant frappé alapjainkat.

Nem csak hogy isteni finom, krémes finomságot kapsz, hanem rengeteg időt is meg tudsz spórolni. Az instant frappét ugyanis pár perc alatt elkészítheted.

Az instant frappé elkészítésének receptje:

 

40-50 g frappé port, 4-5 jégkockát 120 ml tejjel összeturmixolunk és már tálalhatjuk is.

Fogyaszthatjuk így simán, habos változatban, de díszíthetjük ugyanúgy, mint a forró kávénkat, szórhatunk rá fahéjat, kakaóport vagy csokireszeléket, megturbózhatjuk egy nagy adag tejszínhabbal, amire szirupot öntünk, vagy gyümölcsdarabokat szórunk.

 

 

 

Egy kis fantáziával, az alaprecepttel, különböző szirupok és gyümölcsök segítségével számtalan változatban készíthetünk még frappét. A teljesség igénye nélkül néhány ínycsiklandó frappé recept:

Málnás frappé receptje:

40-50 g jegeskávé por, 10 dkg málna ( lehet fagyasztott is ), 2 ek málnalikőr vagy málnaszirup, 1 adag málnafagyi vagy 1 ek málnalekvár ( ínyenceknek a kettő együtt, de akár mindkettő el is hagyható ) 2 dl tej, 3- 4 db jégkocka, csokoládé a díszítéshez. Az alapanyagokat turmixgépben vagy shakerben összerázzuk, pohárba töltjük és málnadarabokkal, csokoládéreszelékkel díszítjük.

Fahéjas frappé receptje:

  40 - 50 g jegeskávé por,

  2 ek fahéj ízű szirup,

  1,2-1,5 dl tej,

  3-4 jégkocka,

  a díszítéshez tejszínhab és őrölt fahéj.

  Az alapanyagokat turmixgépben vagy shakerben összerázzuk, pohárba töltjük és díszítjük.

 

 

 

 

Kókuszos frappé receptje:

   40-50 g jegeskávé por,

  2 ek kókusz ízű szirup,

  1,2-1,5 dl tej,

  3-4 jégkocka,

  a díszítéshez tejszínhab és/kókuszreszelék.

  Az alapanyagokat turmixgépben vagy shakerben összerázzuk, pohárba töltjük és díszítjük.

  Kókuszreszelék helyett használhatunk kókusztejport, amit ne a tetejére szórjunk, hanem keverjük bele a frappéba.