Virágzó tea elkészítése
Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a virágzó tea készítése, mellyel igazi meglepetést okozhatunk teakedvelő rokonnak, barátnak, ismerősnek. Megmutatom mit kell tudni a virágzó teáról, és hogy hogyan kell elkészíteni.
Virágzó tea elkészítése- különleges élmény
Ha virágzó teát készítesz, igazán különleges látványban és különleges ízélményben lesz részed.
Mielőtt elkészítjük a virágzó teát, vegyük sorba mit érdemes tudni róla.
A virágzó tea kínai eredetű szinte teljesen kézműves termék, minden darab egyedülálló alkotás. A gömb belseje egy egzotikus virág, ami csak forró víz hatására nyílik ki. Gyakorlatilag olyan, mint amikor a virágok nyílását figyeljük egy gyorsított felvételen. Csakhogy ez a valóságban, pont a szemünk előtt zajlik.
Így készítsd el a virágzó teagolyót
1. Forráspontig hevíts fel kb 0,5 liter vizet
2. A teagolyót tedd egy kancsó aljára
3. Öntsd fel a forró vízzel
4. Várj kb- 5-10 percet
5. Figyeld meg, ahogy a szirmok szépen kibomlanak és láthatóvá válik a bennük lévő virág
6. Örökítsd meg a pillanatot
7. Fogyaszd el a teát
8. A teagolyó még 2-3 alkalommal felönthető forró vízzel és fogyasztható
A virágzó teagolyó már egyre több színben és formában, különböző alkalmakhoz előkészítve érhető el.
Mentsd el pintersetre, használd ezt a képet: